Opgericht in 1976 om de micro-computer, waarvan er toen voor het eerst een aantal werd geïmporteerd in Nederland, (zoals de Apple en de Commodore PET - Personal Electronic Transactor) in plaats van voor spelletjes, in te zetten voor het Midden en Klein Bedrijf.

Na toepassingen voor garagebedrijven (waarbij voor het eerst de reparatiegeschiedenis van een auto door het intikken van alleen het kenteken op een scherm kon worden getoond) volgden al snel de eerste toepassingen in de televisiewereld, waarbij Veronica de spits afbeet door online de top-tien in Countdown te presenteren met een Brecom-tool.

Nadat Microsoft's DOS in het pre-Windows tijdperk dominant werd op het gebied van de kleine Operating Systemen zijn, met behulp van ontwikkeltools als DBase en Clipper, vele eenvoudige administratieve systemen op maat gebouwd. Een goed voorbeeld daarvan is het DOS agendaprogramma, nog lang gebruikt door een aantal organisaties die verder allang in Windows omgeving werkten, omdat het sneller meer inzicht gaf in de activiteiten van de medewerkers in de span-of-control.

Naast het initiële ontwerp en de bouw van het prototype voor een logistieke database die gebruikers in staat stelt niet alleen snel te boeken maar, naast online informatie over de voortgang, ook de afrekening van het (internationale) transport elektronisch te regelen (in zijn huidige vorm in gebruik bij vele grote bedrijven en succesvol verder ontwikkeld door Informore) is ook software ontwikkeld voor kerkelijke administraties.

Een moderne versie voor Kerkelijke Administraties Systemen -KERKAS-, die meerdere gebruikers binnen een gemeente voorziet van up-to-date gegevens (synchronisatie via internet) en voor iedere gebruiker - naast de uitgebreide algemene gegevens -  eigen notities mogelijk maakt, wordt gebruikt door kerken en groepen. Op basis van C++ en werkend in alle Windows versies!

Actueel en snel - Brecom deed het wel !

Brecom Information Engineers
HILVERSUM